Alles over sport logo

Sportprojecten voor jeugd maken kans op geld van UEFA Foundation 

Heb je een sportproject gericht op kinderen of jongeren dat bijdraagt aan toegang tot sport, onderwijs, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, integratie van minderheden of de bescherming van kinderrechten? Lees dan snel verder over de subsidiecall van de  UEFA Foundation for Children.

Je kunt tot 2 augustus 12.00 uur nog een kans wagen op financiële ondersteuning van jouw project. Het gaat zeker niet alleen om voetbalprojecten, maar om ‘sport for all’. Vorig jaar kreeg vanuit Nederland de stichting Het Gehandicapte Kind een toekenning, evenals de Johan Cruyff Foundation voor een project op Curaçao. In totaal werden toen 64 projecten gehonoreerd, de helft in Europa en de helft in andere delen van de wereld. In totaal was er 4,5 miljoen euro te verdelen.

De UEFA Foundation for Children organiseert jaarlijks deze  subsidiecall om organisaties te ondersteunen die lokaal via sportprojecten het verschil maken voor jeugddoelgroepen die extra aandacht verdienen. De aanvraagprocedure is relatief eenvoudig en dat verlaagt de drempel om een project in te dienen. Je moet wel snel zijn gezien de deadline van 2 augustus. 

In het aanvraagformulier worden onder meer deze categorieën aangeduid: vluchtelingen/migranten, wezen, kinderen in moeilijke sociale situaties, kinderen in stedelijk gebied, kinderen op het platteland, kinderen met een handicap of ziekte. Verder wordt onder meer gevraagd naar het percentage meiden dat wordt bereikt, of je project zowel qua milieu als beleid duurzaam is en welke garanties er zijn dat je project kan doorgaan nadat de financiering van de UEFA Foundation is gestopt.

Via deze link kun je je project indienen. 


Artikelen uitgelicht


Sport en Europa
nieuwsbericht