Alles over sport logo

Sport Info Day al op 16 december in Brussel

Belangrijk voor iedereen die een Europese sportsubsidie wil aanvragen via het Erasmus-programma.

Vroeger dan anders: al op maandag 16 december 2024 (in plaats van eind januari, zoals gebruikelijk) vindt de jaarlijkse informatiedag van de Europese Commissie over de subsidieoproep van Erasmus+ Sport plaats in Brussel. Vanaf september kun je je plek in de zaal van Sport Info Day proberen te reserveren. Lukt dat niet, dan kun je het ook online volgen. Reserveer deze dag dus in elk geval in je agenda, om goed beslagen ten ijs te komen met je projectaanvraag.

De vroege planning van Sport Info Day zou ook kunnen betekenen – maar dat weten we natuurlijk niet zeker – dat de periode waarin je subsidie kunt aanvragen voor een sportproject ook vervroegd wordt.

Ter vergelijking: de subsidiecall van Erasmus+ Sport voor 2024 werd 28 november 2023 geopend: 63,1 miljoen euro was beschikbaar. Op 30 januari werd SportInfoDay gehouden. Tot 5 maart 2024 17.00 uur konden aanvragen worden ingediend voor kleine en grote samenwerkingsprojecten tussen Europese partners en voor non-profit sportevenementen. Op dit moment zitten alle aanvragers nog in spanning of hun project is goedgekeurd: de bekendmaking volgt deze zomer.


Artikelen uitgelicht


Sport en Europa
nieuwsbericht